Schade seminar 2016

Tijdens dit jaarlijkse evenement van Automotive, dat 20 september jl plaatsvond in The Green Village in Nieuwegein, gingen aan de hand van drie stellingen Rita Schepers (Achmea), Sjoerd van Esch (Autoglaz), Cees Klaassen (ASN) en Henk Trimbach (Leaseplan) in discussie over de toekomst van de schadebranche.

“Zelfrijdende auto heeft geen ruiten nodig”

Behalve de paneldiscussie over de toekomst van autoschadeherstel, was er ook aandacht voor onder meer ruitschadeherstel. Zo kwam Ronald van der Schouw van Pilkington de nieuwste trends en ontwikkelingen in de ruitmarkt vertellen. “Een ruit wordt steeds meer onderdeel van de techniek van de auto, steeds meer camera’s worden immers in de ruit geplaatst.” En als de zelfrijdende auto op de weg komt: “wie heeft er dan nog een ruit nodig?

Iedereen is het erover eens dat het aantal schades afneemt nu auto’s steeds meer zelfrijdende functies aan boord hebben. “Als het aantal schades afneemt, moet kwaliteit geen niche worden”, vindt Sjoerd van Esch. Volgens hem moeten universelen keuzes maken over wat ze wel en niet willen doen in hun schadewerkplaats.